Цептер купује бродоградилишта?

Компанија Цептер преузела приватизациону документацију за бродоградилишта Бродотрогир, Краљевица и бродоградилиште специјалних објеката Сплит. План је да се у бродоградилиштима одржи производња.

Филип Цептер је заинтересован за куповину три хрватска бродоградилишта. Српски привредник, један од најбогатијих бизнисмена у Европи, преузео је јуче у Фонду за приватизацију документацију за Бродотрогир, Краљевицу и бродоградилиште специјалних објеката Сплит.

"Компанија Цептер се већ две године припрема за улазак у сектор бродоградње. План је да се у тим бродоградилиштима одржи производња. Радници имају искуство а ми имамо визију успеха", рекао је Блаж Бубле, директор компаније "Пропела", који је у име Цептера подигао документацију.

Бубле је истакао како се већ гради један брод дужине 50 метара у Краљевици, а у припреми је други од 75 метара, преноси портал Дневник.хр.

Свих пет бродоградилишта, које је хрватска влада огласила на продају, могу се продати без обавезе купца да задржи претходну делатност. Блаж Бубле наводи да најмање шанси да остане бродоградилиште има Бродотрогир.

Хрватска, по посебним условима, за једну куну продаје од 83,32 до 99,53 одсто деоница у четири бродоградилишта: ријечком 3. мају, Бродограђевној индустрији Сплит, Бродотрогиру и Краљевици.

Потенцијални понуђачи морају да поднесу пословни план за период од најмање пет година, који предвиђа реструктуирање, и план улагања с износом потребним за спровођење реструктуирања, укључујући технолошку обнову.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи