Читај ми!

Вехабије прете Додику

Милораду Додику упућење претње преко вехабијског сајта као реакција на његов став о одустајању од случаја "Добровољачка". Вехабије у БиХ одржале "зимски семинар".

Председнику Републике Српске Милораду Додику упућене су претње на сајту www.balkanskiemirat.com, пише Глас Српске.

Вехабија Хатаб Хајрулах је Додику поручио: "Доћи ћемо и теби главе, лажљивче".

Хатаб Хајрулах је tом претњом реаговао на Додикову изјаву да је одлука о обустављању истраге о злочину у Добровољачкој улици у Сарајеву "чисто политикантска".

На Хатабовом профилу на Фејсбуку налази се фотографија исламског терористе са оружјем, за коју се не може тврдити да је аутентично његова.

Површним прегледом исламистичких интернет страница у БиХ, пише Глас Српске, лако је утврдити да је Хатаб Хајрулах редовни писац текстова који се објављују у рубрици "Кутак за Хатабов тренутак".

Он је познат и по томе што  већ неколико година на интернет поставља филмове о терористичким групама широм света, као рецимо филм под именом Поход муџахида Кавкаских Емирата, који је поставио 2009. године.

Вехабије су од 30. децембра 2011. до 7. јануара 2012. године у Бужиму одржале "зимски семинар" под називом "Шта си урадио за ислам?", пише Глас српске.

Учесници семинара стигли су из других вехабијских заједница, а околна места обилазили су у војним униформама и делили летке, како су навели на порталима, "исламског садржаја".

Главни предавач на семинару вехабија био је Билал Боснић, вођа вехабијске заједнице у Бихаћу, који се последњих месеци, после терористичког напада вехабије Мевлида Јашаревића на америчку амбасаду у Сарајеву, на интернету "прославља" антиамеричким и талибанским песмама и препевима, попут: "Америка нека зна – дову чиним ја – дабогда се до темеља распала".

Билал Боснић је протеклих година на подручју Крајине формирао три јаке селефијске заједнице: у Бихаћу, околини Бужима и у Цазину, и наметнуо се као неприкосновени духовни вођа, додаје лист.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи