Корупција "тресе" хрватска предузећа

Откривање низа корупција у државном апарату и државним предузећима, ових дана потреса Хрватску. Надлежне службе енергичније истражују противзаконите послове у Министарству одбране, хрватским железницама и електропривреди.

Одлазак Иве Санадера са места премијера у Хрватској, отворила је пандорину кутију државне корупције, која је трн у оку Европској комисији пре предстојећих преговора Хрватске за пуноправно чланство.

Мандантно-имунитетна комисија хрватског Сабора, данас ће одлучивати о захтеву Државног тужилаштва, да се посланику владајућег ХДЗ-а Бериславу Рончевићу одузме посланички имунитет, како би се против њега могао повести кривични поступак.

Рончевић се терети да је као министар одбране 2004. године за хрватску војску купио 39 камиона непосредним купопродајним уговором од скупљег понуђача.

Готово по истој цени на јавном тендеру могло се купити 76 камиона. Рончевић, као тадашњи министар одбране, терети се да је оштетио државни буџет за 1,4 милиона евра.

Пре месец дана, Сабор са 72 гласа за, два суздржана и 27 против, закључио је да Рончевић није крив, те да су камиони купљени на законит начин.

Државно тужилаштво истражује и корупцију у хрватским железницама, где је један од директора Марјан Кларић, од свог предузећа за железницу куповао сијалице за вагоне по три пута скупљој цени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи