Боља контрола српско-мађарске границе

Полицијска сарадња Србије и Мађарске је веома добра, поручили министри полиције две земље Ивица Дачић и Шандор Пинтер. Министри разговарали и о лажним азилантима који преко Мађарске иду у земље ЕУ.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић сусрео се у Будимпешти са мађарским колегом Шандором Пинтером.

Министри Пинтер и Дачић су истакли у разговору да је полицијска сарадња веома добра, као и да треба наставити низ заједничких добрих акција ради спречавања организованог криминала, илегалних миграција, трговине људима, финансијског криминала, наводи се у саопштењу.

На састанку је посебно било речи о лажним азилантима који угрожавају режим визне либерализације Србије, али и спремности Србије да предузме све мере у циљу ефикасног решавања тог проблема и спречавања будућих појава злоупотребе права на азил, истиче се у саопштењу.

Како се наводи, предложена је заједничка контрола путника који преко српско-мађарске границе одлазе у земље ЕУ, што би по мишљењу обе стране смањило број лица која злоупотребљавају визну либерализацију.

Такође, договорено је да се сваке године прави акциони план сарадње у циљу утврђивања приоритета са усклађеним активностима.

Било је речи и о Дунавској стратегији која подразумева успостављање система безбедности дуж читаве пловидбе Дунава, али и развијен систем заштите од поплава, као и спречавање прекограничних техничко-технолошких инцидената.

Дачић је нагласио да нема успешне борбе против криминала без међусобне добре сарадње, као и да има доста простора да се она унапреди.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи