Није било разговора о изборима

Нисам разговарао о расписивању ванредних парламентарних избора са председником ДС-а Борисом Тадићем, тврди лидер напредњака Томислав Николић. У ДС-у, такође, наводе да није било разговора, али поручују да им одговара сваки датум "с обзиром на рејтинг и снагу странке".

Лидер Српске напредне странке Томислав Николић каже да са председником Демократске странке Борисом Тадићем није разговарао о расписивању ванредних парламентарних избора, али оставља могућност да се до 16. априла договоре о датуму избора.

Николић је новинарима у Скупштини Србије рекао да га је изненадило писање медија да постоји неки договор или одлука "да избори буду у неком месецу ове године".

"Ни о чему се нисмо договарали и ни о чему се нисмо договорили. Ако је то писање покушај да се умањи снага митинга СНС-а, заказаног за 16. април у Београду, онда је покушај лош", рекао је Николић.

Николић истиче да би о изборима требало да се договори са председником ДС-а, а не да се о томе расправља преко медија.

Лидер СНС-а напомиње да о томе може да се разговара пре заказаног митинга, јер је договор две највеће странке о датуму избора у интересу грађана.

"СНС остаје потпуно отворен за то да 16. априла одржи митинг у Београду који ће бити или подршка договору о изборима, или ће довести до одлучивања када ће бити ванредни избори", рекао је Николић.

Избори, ипак, ове године? 

Николић признаје да је неопходно да обе стране попусте да би се пронашло решење, али је сигуран да "избора неће бити у 2012. години".

Лидер СНС-а је поручио да ће политичко деловање СНС-а бити у правцу да Србија добије статус кандидата за чланство у Европској унији.

"Због тога смо спремни на договоре, али то подразумева и да друга страна 'сиђе са облака на земљу' и виду каква је реалност", рекао је Николић.

Да разговора о датуму расписивања избора није било, каже и заменица шефа посланичке групе Уједињених региона Србије Сузана Грубјешић.

Грубјешићева је објаснила да од УРС-а не зависи када ће избори бити расписани, али и да у тој странци сматрају да је Србији потребна политичка стабилност до добијања статуса кандидата за чланство у Европској унији.

"УРС је спреман за изборе кад год буду расписани", рекла је Грубјешићева и додала да су озбиљне странке увек у кампањи, па тако и Уједињени региони Србије.

Лидер Нове Србије Велимир Илић је рекао да је та странка увек спремна за изборе, али да је мишљења да би било боље да они буду организовани у октобру или половином новембра.

Илић је рекао да би избори у децембру били "незгодни" због зиме, многобројних празника и слава, због чега би дошло до мање излазности.

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић је рекао да је та странка спремна за изборе кад год буду расписани, али додао да би њихово одржавање пре добијања статуса кандидата за чланство у ЕУ била "превелика политичка авантура".

Лист Данас је, позивајући се на изворе у Демократској странци, објавио да би ванредни парламентарни избори требало да буду одржани 18. децембра, након што Србија добије статус кандидата за чланство у Европској унији.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи