Читај ми!

Председник Србије обратиће се вечерас учесницима 79. заседања Генералне скупштине УН

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је синоћ пријему који су поводом Самита о будућности у Њујорку организовали немачки канцелар Олаф Шолц и председник Намибије Нанголо Мбумба. Вучић ће се данас обратити учесницима 79. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, као 14. говорник.

"Присуствовао сам пријему који су поводом Самита о будућности организовали канцелар Савезне Републике Немачке Олаф Шолц и председник Републике Намибије Нанголо Мбумба, а драго ми је било да сретнем и министарку спољних послова СР Немачке Аналену Бербок", навео је Вучић у објави на Инстаграму.

Председник Србије Александар Вучић састао се у Њујорку и са председницом Северне Македоније Горданом Сиљановском Давковом, на пријему поводом Самита о будућности.

"Увек ми је драго да сретнем пријатеље из региона. Са Горданом Сиљановском Давковом о даљим корацима у изградњи најближих могућих односа, као и о међусобној подршци на европском путу и изазовима с којима се у том процесу суочавамо", написао је Вучић на Инстаграму.

Вучић је разговарао и са председником Владе Краљевине Норвешке Јонасом Гар Стереом о значајним питањима сарадње две земље. Вучић је са Стереом разговарао и о европском путу наше земље и најважнијим порукама Самита о будућности.

Председник је јуче у обраћању новинарима рекао да се ствари у свету убрзавају и да нико не прича о компромису, већ сви причају о победи. Мир нам је насушна потреба, нагласио је председник.

Председник Вучић данас ће се обратити учесницима 79. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, а током боравка у Њујорку, Вучић ће до 27. септембра имати билатералне сусрете са више од 40 светских лидера.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи