Бечић са Делегацијом ЕУ у Србији о извештају ЕК

Председник Одбора за контролу служби безбедности Игор Бечић разговарао је са представницима Делегације Европске уније у Србији о предстојећем Извештају Европске комисије за 2017. годину и нагласио да је циљ Србије пре свега изградња модерне и стабилне државе и бољи живот грађана, не само чланство у ЕУ.

Игор Бечић је истакао да је стратешко опредељење Владе Србије и већине народних посланика пуноправно чланство Србије у Европској унији и да се кроз активни приступ преговорима, координацију и сарадњу са европским партнерима та посвећеност и доказује, саопштено је из парламента.

Нагласио је и да је циљ Србије пре свега изградња модерне и стабилне државе и бољи живот грађана, не само чланство у Европској унији. Бечић је такође обавестио саговорнике да је усвојена Трећа ревизија Националног програма за усвајање правних тековина Европске уније која предвиђа да се до 2021. године национално законодавство Републике Србије у потпуности усклади са правним тековинама ЕУ.

Бечић је додао да је Одбор свестан значаја преговарачких поглавља 23 и 24 и да је потпуно посвећен раду у циљу спровођења активности предвиђених акционим плановима за ова поглавља.

Он је изразио наду да ће се у што скорије време отворити и остала поглавља која су технички за то припремљена. 

Такође, Бечић је информисао присутне о активностима Одбора у претходном периоду, надзорним посетама Одбора центрима безбедносних служби, и тим поводом, изразио задовољство резултатима рада безбедносних служби, законитошћу у поступању, као и генералним стањем у безбедносном сектору у Србији. 

Шефица политичког одсека Делегације Европске уније у Србији Нора Хајринен рекла је да ће конструктиван разговор који су имали, значајно допринети изради Извештаја за 2017. годину. 

Додала је да су разговори са представницима различитих сектора из различитих институција били од великог значаја за што боље представљање резултата Србије у предстојећем Извештају о Србији за 2017. годину. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи