Влада формирала Национални савет за развој туризма

Влада Републике Србије донела је на данашњој седници Одлуку о образовању Националног савета за развој туризма Републике Србије и за њеног председника именовала потпредседника Владе и министра трговине, туризма и телекомуникација Расима Љајића.

Циљ Националног савета је успостављање координације и комуникације свих укључених страна у циљу развоја туристичке индустрије и позиционирање Србије на туристичкој мапи света, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Како се наводи, задатак Савета биће да укаже на значај повећања конкурентности у области туризма у Србији, као и остваривања боље пословне климе у туризму.

У саопштењу се наводи и да је Влада донела Закључак о усвајању Уговора о изради идејног пројекта са студијом оправданости за деоницу пруге Нови Сад-Суботица-државна граница (Келебија).

Заједнички пројекат модернизације железничке пруге која повезује Будимпешту са Београдом, кључни је пројекат у склопу сарадње Кине и земаља централне и источне Европе.

На састанку Заједничке радне групе, који је одржан у јуну ове године, донета је одлука да на читавој траси пруге која повезује Будимпешту са Београдом, брзина кретања возова износи 200 километара на час, подсећа се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи