ЛДП тражио Вулинову смену, ПС "није изненађен"

Покрет социјалиста саопштио је да "није изненађен" реакцијом председника Либерално-демократске партије Чедомира Јовановића, која је затражила смену министра одбране Александра Вулина због најаве да ће генерали и високи официри из ратова у бившој Југославији бити предавачи на Војној академији.

"Јовановић никада није био гласан у осудама Орића, Готовине, Харадинаја и других, правих и доказаних ратних злочинаца, али је зато увек гласан када треба да осуди своју војску, своје генерале и своју државу. То се очекује од неког ко сматра да Косово није саставни део Србије и да је његов народ геноцидан", стоји у саопштењу ПС.

Они који су бранили нашу земљу нису ратни злочинци, а неправда која им је учињена биће и исправљена, наводе у ПС и додају да "Јовановићу не смета то што су прави злочинци на највишим функцијама у својим државама уз највише почасти, али му зато смета то што српски генерали у пензији желе да, на симболичан начин, допринесу знањем и искуством и помогну својој војсци".

ПС пита лидера ЛДП "која се то озбиљна држава стиди и одриче својих генерала и своје војске", или по његовом мишљењу "само Србија не сме да има своју војску и да се њоме поноси".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи