Ердоган: Сарадња Србије и Турске од кључне важности за мир на Балкану

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да је сарадња Србије и Турске од кључне важности за мир, стабилност и просперитет на Балкану, али и широм Европе.

Ердоган је у интервјуу за Политику рекао да је Србија кључ за мир и стабилност на Балкану и у позицији да отвори пут региону.

"Нема сумње да је сарадња неизбежна због геополитичког положаја две земље. Турска и Србија су две кључне земље на Балкану. Као што је Турска у свом непосредном географском окружењу кључ за мир и стабилност, тако је и Србија на Балкану, који има мултиетничку, мултикултуралну и динамичну структуру, у позицији да отвори пут региону. Стога је за одржавање стабилности, мира и просперитета на Балкану и широм Европе, сарадња између Турске и Србије од кључне важности", рекао је Ердоган.

Оценио је да Србија и Турска имају различите погледе, али да на њих никада не гледају као на препреке у сарадњи.

Ердоган је оценио да је "регион Санџак" и даље "мост пријатељства" између Србије и Турске.

Он је рекао да земље пре свега раде на продубљивању економске садње, да Турска помно прати економске реформе у Србији и да се труди да пружи подршку Србији у њеној иницијативи економског развоја.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи