Брнабић и По о реформама, раду владе и ЕУ

Председница Владе Србије Ана Брнабић разговарала је у Београду са америчким конгресменом Тедом Поом, којег је упознала са досадашњим економским и политичким реформама и резултатима владе на путу ка чланству у Европској унији. Са америчким конгресменом разговарао је и први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић.

Брнабићева је, како је саопштено из владе, нагласила да је за Србију, поред европских интеграција, регионална стабилност такође на врху приориотета и додала да се кроз бројне сусрете са регионалним лидерима уверила да су и они свесни да је сарадња неопходан предуслов за стабилност региона.

По је поновио да Сједињене Америчке Државе подржавају чланство Србије у Европској унији и поздравио реформе које Србија на том путу спроводи.

Он је потврдио да је стабилност региона кључна, како на политичком, тако и на економском плану јер охрабрује америчке компаније да у већем броју послују у Србији.

На састанку је оцењено да су две земље партнери у борби против тероризма и да је потребно даље озбиљно радити на сузбијању трговине људима, што је важно питање од глобалног значаја.

Дачић и По задовољни односима Србије и САД

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је са америчким конгресменом Тедом Поом и копредседавајућим Српском кокусу о даљем унапређењу билатералних односа двеју земаља.

Како је саопштено из МСП-а, шеф српске дипломатије је изразио захвалност конгресмену Поу на његовом досадашњем ангажовању о оквиру Српског кокуса, с циљем афирмације односа две земље и бољег разумевања политике Србије у Сједињеним Америчким Државама, што је потврђено и излагањем у Представничком дому Конгреса, поводом обележавања годишњице "Халијард" мисије, као и упућивањем конгресног писма подршке државном секретару Тилерсону, 3. октобра.

Саговорници су изразили обострано задовољство због унапређења укупних билатералних односа, од напретка у политичком дијалогу до развоја економских односа. Током разговора охрабрене су аспирације Србије ка чланству у ЕУ, као и конструктивна улога у очувању стабилности региона Западног Балкана.

Захваливши на гостопримству, конгресмен По је изразио спремност да, са своје стране, настави са залагањем ради даљег унапређења билатералних односа, подсећајући да пријатељство наша два народа датира још из времена савезништва у Првом светском рату.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи