Милићевић: Захвалност Индонезији на принципијелном ставу о КиМ

Потпредседник Народне скупштине Ђорђе Милићевић разговарао је са делегацијом Посланичке групе пријатељства са Србијом индонежанског парламента, захваливши се на принципијелном ставу Индонезије по питању непризнавања Косова и Метохије и против његовог чланства у Унеско.

Саговорници су се сложили да простора за сарадњу има на економском, културном и образовном нивоу, а Милићевић је истакао да политичка и економска стабилност коју Србија нуди у овом тренутку чини нашу земљу једном од најатрактивнијих дестинација за инвестиције у овом делу Европе. 

Миекал Јено, председник Посланичке групе пријатељства са Србијом индонежанског парламента Индонезије је истакао да Индонезија цени напоре Србије за вођење мирног дијалога између Београда и Приштине, и поновио његова земља има принципијелан став по питању територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије.

Јено је указао да посете на високом нивоу какве имају две земље, иду у прилог јачању билатералне и мултилатералне сарадње, наводећи значај недавно постигнутог споразума о безвизном режиму за носиоце службених и дипломатских пасоша. 

Поменуо је и хуманитарну помоћ своје земље упућену Мјанмару због мигрантске кризе и додао да би дељење искустава по овом питању било корисно за Индонезију, с обзиром како се Србија снашла са миграцијама које су погодиле целу Европу. 

Милићевић се захвалио, пре свега, на принципијелном ставу Републике Индонезије по питању непризнавања Косова и Метохије и против његовог чланства у Унеско и одржавању успешне државно-верске сарадње Србије и Индонезије, као највеће исламске земље на свету. 

Такође, навео је да је Република Србија, као кандидат са јасном перспективом ка пуноправном чланству у ЕУ, отворена за инвестиције, трговинске размене и јачање економских односа, наводи се у саопштењу Народне скупштине.

Захваливши се на посети у лично и у име Народне скупштине и Маје Гојковић, Милићевић је нагласио да две посете у веома кратком временску року и на веома виском нивоу, сведоче о динамичној и континуираној сарадњи. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи