Вулин: Србија увек била на бољој страни света

Србија никада у својој историји није била агресор и тако ће се и даље понашати, изјавио је у Бечу министар одбране Александар Вулин након што је положио венац на споменик борцима против фашизма на Централном гробљу.

"Србија нема разлога да се стиди своје прошлости, увек смо били на бољој страни света и тамо где је била слобода. Србија није повела, нити изазвала, ни тражила ни Први, ни Други светски рат, баш као што није тражила да буде бомбардована 1999. Баш као што никада у својој историји није тражила да буде окупирана, разарана, нападана", изјавио је Вулин.

Додао је да зато и треба да се, као потомци победника, сећамо са захвалношћу и пажњом оних који су се борили да бисмо ми данас могли да кажемо да живимо у слободној Србији.

"Прошлост је иза нас. Аустрија је наш велики пријaтељ, са њом делимо многе страхове и наде, желимо да учествујемо у стварању мирног и доброг света. Ово што смо данас на гробљу наших антифаштитичких ратника, српских предака дошли смо да кажемо да смо им захвални и да подвучемо још једном да су Срби увек били и да ће увек бити на страни слободе", рекао је Вулин.

Он је претходно посетио војно-историјски музеј Беча, где је имао прилике да види експонате аустријске војске пре и после два велика рата.

Најзапаженији експонат, којем је и српска делегација посветила посебну пажњу, било је возило којим се у Сарајеву 1914. возио аустријски престолонаследник кад је убијен.

Вулин ће се данас састати и са аустријским колегом Ханс Петером Доскоцилом, на чији позив је допутовао у Беч.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи