Полемика због скупштинске полемике

На данашњој седници Скупштине чуле су се увреде и псовке, па је председница парламента Маја Гојковић прекинула заседање. Стижу реакције поводом данашњих збивања.

Шеф посланичке групе СПС-а Ђорђе Милићевић рекао је да је одлука председнице парламента да прекине седницу оправдана, јер њени напори да се са посланицима опозиционог покрета Двери постигне компромис о наставку рада нису уродили плодом.

Милићевић је новинарима у Скупштини Србије рекао да је Гојковићева имала конкретан и коректан предлог ради постизања компромиса како би се наставио данашњи рад, али да тај предлог нису прихватили посланици Двери.

"Није овде циљ да било ко било коме жели да ускрати право да говори у парламенту, само то посланици морају радити у складу са Пословником о раду. Не може се кроз опструкцију доћи до политичких поена", поручује Милићевић.

Коментаришући данашња дешавања у парламенту, Милићевић каже да је некако све више нервозе код једног броја посланика опозиционих политичких опција, те да им се сваког дана привиђају изборне крађе на изборима у Београду.

Народни посланик Маријан Ристичевић је, поводом искључења посланика Двери Срђана Нога, рекао да је понашање посланичке групе Двери "хулиганско".

"Ово је хулигански наступ посланичке групе коју предводи Ного, који је на начин на који се прекидају фудбалске утакмице прекинуо седницу Народне скупштине после низа прекршаја и, када су му у складу са Пословником изречене мере, он је одбио да напусти салу Народне скупштине", рекао је Ристичевић за Танјуг.

Оценио је да су тиме посланици, а самим тим и грађани који очекују пожртвован рад, постали "таоци насилничке групе која по ко зна који пут испољава насиље".

"Да им је онај камен који су донели из Инђије, а представили га као 'камен за купус', остао у Скупштини, претпостављам да би дошло до већег физичког насиља, јер би онда имали алат којим би угрозили и физичку безбедност посланика", нагласио је Ристичевић.

Такође, огласио се и шеф Двери Бошко Обрадовић, рекавши да је Ного са седнице искључен да се не би чула његова реч о спрези врха државе са криминалом.

Обрадовић је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије рекао да је Ногу одузета реч јер је поменуо "приватне прислушне центре" које поседују Никола Петровић и Ненад Ковач, напоменувши да је Петровић кум Ковачу, али и председнику Србије Александру Вучићу.

Обрадовић је навео да Ногу није дозвољено да говори након што је тражио обавештења о "Глобалтелу", чији су власници Сава Терзић (45 посто) и "Пинк интернешенел" (55 одсто), и када је питао да ли је "Глобалтел" апликација за шпијунирање.

"Реците ми да ли посланик може да буде искључен са седнице зато што је поставио посланичко питање и да ли може да буде искључен на 20 радних дана јер је поменуо приватне прислушне центре", питао је Обрадовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи