У Врбовцу освануо графит "Welcome Kosova UČK"

Надомак Клокота на Косову и Метохији, где живе Срби, освануо је графит "Welcome Kosova UČK", што је још једна у низу провокација која је узнемирила неалбанско становништво тог места и оближње Могиле.

Они сматрају да је реч о застрашивању неалбанског становништва, претежно Срба, који живе у Клокоту и околини.

"Ово је бесмислено, већ 17 година имамо муке овде", изјавио је Срба Ракић из Врбовца, пренела је РТК 2.

И Зоран Симић из Врбовца сматра да су то урадили хулигани који туда пролазе и да је то, како је рекао, само још једна у низу провокација и ништа друго.

"То је застрашивање српског народа, није свеједно, желе да протерају Србе са Косова, то је, друго ништа", каже Слободан Јовановић.

Командир полицијске станице у Клокоту Бобан Тодоровић каже да је полиција обавила увиђај, фотографисала натписе и покушава да пронађе почионице.

"Урађен је извештај, слике су прослеђене регионалној оперативи и издао сам саопштење да покушају да открију ко је то урадио, с обзиром на то да жалбе грађана нисмо добили. Дакле, никаквих пријава није било", рекао је Тодоровић.

Патрола је, каже, тренутно на терену и ради на прикупљању информација како би се сазнало нешто више о овоме.

У селу Врбовац данас живи око 620 становника, док је пре 1999. године тај број био много већи, а УЧК је скраћеница за тзв. ослободилачку војску Косова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи