Симић са Данијелсоном о важности успостављања ЗСО

Потпредседник косовске скупштине Славко Симић и шеф посланичког клуба Српске листе Саша Милосављевић разговарали су са генералним директором за проширење и суседску политику у ЕК Кристијаном Данијелсоном и том приликом нагласили важност успостављања Заједнице српских општина и имплементације свих споразума постигнутих у контексту дијалога Београд-Приштина.

Кристијан Данијелсон је нагласио континуирану посвећеност ЕУ европској агенди према земљама западног Балкана и захвалио се представницима Српске листе за посвећеност европском путу. 

Поновио је да ће ЕУ наставити да инвестира и развија у све заједнице и општине на Косову, саопштила је Српска листа.

На састанку је било речи о актуелним политичким догађајима, доприносу Српске листе раду институција, реформи у контексту Споразума о стабилизацији и придруживању, као и финансијској помоћи ЕУ.

Како се наводи у саопштењу, учесници су се сложили да свака политичка партија треба да допринесе различитим сферама живота на Косову, и у том смислу истакли важност министарстава које води Српска листа за све заједнице на Косову. 

Они су указали и на потребу за применом закона и усклађивањем законодавства са ЕУ тековином, као и динамичније имплементирање ССП. 

"У том контексту, подршка ЕУ Косову, укључујући општине на северу, истакнута је као изузетно важна, а представници Српске листе су поздравили ратификацију споразума ИПА 2016 која је усвојена у Скупштини и изразили наду да ће део средстава бити искоришћен за пројекте у општинама са српском већином, јер таква помоћ ЕУ се сматра економским и инфраструктурним доприносом за Србе на Косову", наводи се у саопштењу.

Учесници су, такође, нагласили и важност успостављања Заједнице српских општина и имплементације свих споразума постигнутих у контексту дијалога Београд-Приштина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи