Дачић: Дигитална дипломатија може бити од огромне користи

За дипломате Министарства спољних послова биће организована медијска обука, а министар Ивица Дачић поручио је да, отварајући врата дигиталној дипломатији, стварамо услове да се за наше резултате брже и даље чује, а наша аргументација директно допре до саговорника ю званичника, наших или страних грађана.

Ивица Дачић је на пријему у Министарству поводом почетка обуке, истакао да ће то бити од користи у бављењу дигиталном дипломатијом и будућим медијским наступима.

"То је од кључне важности у глобализованом свету који се све више ослања на нове медије као извор основних информација. Сигуран сам и да ће нам оваква промоција наших резултата само помоћи да учврстимо имиџ модерне, компетентне и кредибилне дипломатије какав какав се трудимо да градимо годинама уназад", рекао је Дачић.

Назначио је да Министарство спољних послова може да се похвали сјајним младим људима који у њему раде и за које је, каже, сигуран да ће на прави начин успети да се укључе у светске токове дигиталне дипломатије и да ће умећем и креативношћу допринети спољнополитичкој афирмацији Србије у дигиталној сфери.

У наредном периоду биће одржан низ радионица за запослене у МСП, које ће одржати "Дипло фондација", у сарадњи са Дипломатском академијом и Одсеком за јавну дипломатију МСП, уз помоћ Амбасаде Велике Британије.

Подсећајући да Србија и Велика Британија ове године обележавају 180 година дипломатских односа, Дачић је рекао да су промоција и популаризација веза између две земље важан задатак одсека за јавну дипломатију.

Подвукао је да Центар за јавну дипломатију Универзитета у Јужној Калифорнији рангира Велику Британију као другу светску снагу на пољу јавне дипломатије у 2017. години, одмах иза Француске.

"Драго ми је што ћемо учити од најбољих како да учинимо да се наш глас што даље и што боље чује. Сарадња на пројекту и присуство британских експерата у Београду, свакако ће учврстити сарадњу наших земаља, што нам је заједнички циљ", поручио је Дачић.

Амбасадор Велике Британије у Србији Денис Киф рекао је да ће обуку водити један од пионира британске дигиталне дипломатије који је пре десет година предводио групу стручњака, који су у Форин офис донели иновације, попут Твитера и Фејсбука.

"Од 2007. године смо понешто научили и стекли поприлично практично искуство. Надам се да ће стручна и техничка знања која ће током обуке стећи бит од користи младим дипломатама, као и амбасадорима, људима који се попут мене сећају времена када су основна средства била штампа, радио, телеграф и перо", рекао је Киф.

Сматра да дипломате не воле кризне ситуације, али да, ако до њих дође, вештина и знање из дигиталне дипломатије могу бити од непроцењиве користи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи