Поповић и Репчекова о сарадњи у области иновација

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић састао се са амбасадорком Словачке у Србији Дагмар Репчековом, а на састанку су изразили задовољство развојем билатералних односа.

Ненад Поповић је нагласио да Влада Србије ради на стварању таквог амбијента који ће младим и образованим људима у Србији омогућити да своја знања из области информационих технологија на конкретан начин примене у електротехници, машиноградњи, роботици, пољопривреди као и другим секторима индустрије.

"То видимо као велику шансу за економски раст и запошљавање младих. Зато су искуства Словачке и других земаља на овом путу од великог значаја за Србију", рекао је Поповић, наводи се у саопштењу из његовог кабинета.

Амбасадорка Репчекова се сложила са министром Поповићем и нагласила да Словачка велику пажњу поклања управо ближој сарадњи науке и привреде.

Она је навела пример иновативне компаније ЦЕИТ у граду Жилина која кроз сарадњу са техничким факултетима у Словачкој годишње од реализације иновативних пројеката заради на десетине милиона евра и данас представља центар иновација средње Европе.

"Највећи број иновација које доносе економски раст Словачкој долази из микро, малих и средњих предузећа. Развој овог сектора и области ИТ може да буде главни покретач економског развоја Србије", закључила је амбасадорка Репчекова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи