Пoповић: Правно насиље над Србијом огољено до краја

Председник Српске народне партије Ненад Поповић оценио је да је "правно насиље које поједине чланице Европске уније спроводе над Србијом, на примеру Каталоније огољено до краја".

"Све што су те државе чиниле годинама било је понижавање и непоштовање српског народа, државе Србије и њених институција. Сада је свима јасно да су признавањем Косова најгрубље повредили међународно право, не обазирући се на наш Устав и законе", оценио је Ненад Поповић у саопштењу.

Према његовим речима, изјаве представника Брисела поводом референдума у Каталонији и случаја Косова, "жалостан су пример двоструких аршина" оних који се издају за највеће легалисте и чуваре европског правног система.

Поповић сматра и да званичници из Брисела треба коначно да се изјасне о томе да ли међународно право намеравају да примењују селективно, како им се прохте, или међународно право важи једнако за све.

Јер ако је Косово за њих, како кажу "јединствен случај", сутра чак и Војводина и Рашка из политичких интереса, а противно међународном праву, могу постати "јединствен случај, упозорава Поповић.

Он сматра и да Србија јасно и гласно треба да иступи са ставом да смо ми једна од најстаријих држава чланица Уједињених нација и да као такви више нећемо пристајати на понижавање и уцене.

"По међународном праву и нашем Уставу Косово је Србија и тако ће остати заувек. То је став српског државног руководства, српског народа и свих оних који изнад свега поштују међународно право као предуслов очувања мира и стабилности у свету", поручио је Поповић у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи