Градоначелник представио Београд на води председнику Грчке

Градоначелник Београда Синиша Мали представио је у згради Београдске задруге пројекат "Београд на води" председнику Грчке Прокопиосу Павлопулосу, који данас завршава дводневну посету српској престоници.

Мали је Павлопулоса упознао са развојем пројекта и истакао да је у току изградња неколико објеката на простору Савског амфитеатра.

Павлопулос је похвалио овај пројекат и истакао да је он од великог значаја јер покреће читаву економију Србије.

Догађају су присуствовали и помоћник градоначелника Борко Милосављевић, директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић, директор "Београда на води" Никола Недељковић и његов заменик Александар Трифуновић, саопштио је Секретаријат за информисање Града Београда.

Павлопулос je посетио и Кулу Небојшу на Београдској тврђави.

Министар културе Владан Вукосављевић и директор ЈП "Београдска тврђава" Петар Андријашевић били су домаћини грчкој делегацији у обиласку Куле Небојше - здања које је обновљено и отворено за јавност 2011. године, захваљујући донацији Грчке.

То је уједно била и највећа донација у области културе коју је град Београд икада добио.

Председник Павлопулос уручио је српском министру културе вредан поклон - велику мапу револуционарног пута Риге од Фере, грчког песника и револуционара који је био заточен у Кули Небојши и, заједно са својим саборцима, у њој изгубио живот 1798. године.

"Кула Небојша један је од симбола вишевековног српско-грчког пријатељства. Данас представља модеран изложбени простор у ком се посетиоцима нуди јединствено, модерно учење историје - уз рачунаре, пројекторе и дигиталне рамове", наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи