Полемика у Скупштини: Свети камен или камен за купус

Камен који је данас у скупштинској сали показао лидер Двери Бошко Обрадовић за њега је, како тврди, светиња, јер га је донео са Косова, док посланик власти Маријан Ристичевић сумња да је камен из Покрајине, те да му више личи на камен за купус и хладно оружје за борбу против политичких противника.

Након што је Обрадовић у сали показао камен као увод у образложење зашто треба прихватити предлог Двери да се донесе резолуција о КиМ, председница парламента Маја Гојковић је, видевши камен, замолила обезбеђење да га узму и помогну Обрадовићу да га изнесе из сале, јер се, каже, такве ствари не уносе у парламент.

Обрадовић је новинарима у Скупштини рекао да је "камен искључен", да га је донео јуче са Косова у "посланичкој торби", те да он није за њега обичан камен, већ камен темељац српске државе, цркве, историје и културе.

Како је навео, каменом и рецитовањем песме "Отаџбина" Ђуре Јакшића у скупштинској сали хтео је да скрене пажњу на резолуцију коју предлажу Двери, те да камен са Косова за њега има симболичко значење.

"Камен је искључен са седнице, однело га је обезбеђење, на пријавници је. Надам се да ће ми бити враћен", рекао је Обрадовић, који је на конференцији за новинаре говорио о јучерашњој посети Косовској Митровици.

Он је подсетио да има забрану уласка на КиМ већ три године, а да је ушао јер му припадници косовске полиције нису прегледали документа на административном прелазу Јариње.

Лидер Двери је критиковао власт што није прихватила данас његов предлог о резолуцији о КиМ у којој се, између осталог, наводи да КиМ треба прогласити окупираним делом Србије и о томе обавестити међународну заједницу.

Ристичевић је осудио уношење, како каже, хладног оружја у Скупштину Србије, те навео да му камен који је показао Обрадовић више личи на камен за купус.

Он је изразио сумњу да је камен са Косова и навео да је то први пут да је неко у парламент унео камен, који, каже, може да послужи за обрачун са политичким противницима и са женама.

Каже да га то не чуди од Обрадовића, за кога тврди да је познат по физичким обрачунима са службеницама у парламенту и новинаркама.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи