Опозициони посланици са делегацијом британског парламента

Представници странака опозиције разговарали су, у Дому Народне скупштине, са делегацијом Парламента Уједињеног Краљевства. Том приликом отворене су теме о слободи говора, стању у медијима, поштовању демократских тековина и раду Народне скупштине, наводи се у саопштењу скупштинске прес службе.

Шеф делегације, посланик британског Доњег дома Џон Витингдејл, изразио је уверење да је самит земаља Западног Балкана, који ће бити организован следеће године у Лондону, изузетна прилика за подробније разговоре и размену искустава парламентараца.

Предстојећи самит је од посебног значаја пре свега због европског пута Србије, сматра Витингдејл и истиче да, и поред тога што је Велика Британија покренула процес иступања из ЕУ, подржава посвећеност Србије евроинтеграцијама.

Он сматра да би чланство Србије у Европској унији могло да реши одређене проблеме и изазове са којима се Србија у овом тренутку сусреће.

Тим поводом, делегација британског Парламента интересовала се на који начин они представници опозиционих странака који подржавају европски пут Србије, дају свој допринос том процесу, а опозициони посланици су посебан акценат ставили на процес отварања преговарачких поглавља, посебно наглашавајући значај поглавља 23 – правосуђе и основна права, наводи се у саопштењу.

Опозициони посланици захвалили су на интересовању делегације британског Парламента за теме које су отворене на данашњем састанку и изразили наду да ће на самиту у Лондону имати прилику да сваку од њих детаљно образложе.

Састанку су присуствовали шеф Посланичке групе Демократске странке Горан Ћирић, шеф Посланичке групе Социјалдемократске странке Марко Ђуришић, Енис Имамовић из странке СДА-Санџак, шеф Посланичке групе Нова Србија-Покрет за спас Србије, Санда Рашковић-Ивић и Јован Јовановић из Посланичке групе Клуб самосталних посланика.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи