Ракић: У преломним тренуцима увек се појаве разни популисти

Председник Српске листе и градоначелник Северне Митровице Горан Ракић изјавио је да се увек у преломним политичким тренуцима на политичкој сцени "јављају популисти разних врста, који настоје да профитирају на забринутости грађана нуђењем лаких, а заправо неостваривих или опасних решења".

"Та жеља сабрала је на Косову и Метохији Бошка Обрадовића, Милана Стаматовића и Славишу Ристића, чија декларација није ништа друго него позив на дестабилизацију прилика на Косову и Метохији и остатку Србије, од чега српски народ не може имати никакву корист", саопштио је Горан Ракић.

Истакао је да у борби за опстанак српског народа на Косову и Метохији нема лаких решења, а оно што нам "поменути нуде није плод генијалности или некаквог изузетног патриотизма, већ неспособности да се сагледа шира слика и последице предложених радикалних потеза".

"А последице би биле изолација Србије, драматично погоршање безбедносних прилика на самом Косову и Метохији, и увод у економски и сваки други крах наше државе", сматра Ракић.

Пошто не можемо да поверујемо да би иједан Србин тако нешто пожелео својој држави, он каже да нам остаје да претпоставимо да је овде реч просто о незнању или недостатку политичке одговорности.

Председник Српске листе апелује на све учеснике у политичком животу Србије да се окану старих навика и да питању Косова и Метохије приступе на озбиљан и одговоран начин, "не стварајући међу Србима овде раздор и неповерење, јер то нас све заједно може веома скупо коштати".

"Српски народ на Косову и Метохији није политички неписмен и нису му потребни политички туристи и авантуристи да му деле лекције о преживљавању, јер поменуте господе овде није било онда када нам је било најтеже, па смо умели и да се одбранимо, и да преживимо, и да станемо у одбрану својих права и без њих и њима сличних", навео је Ракић.

Двери, Здрава Србија и Народни покрет Срба са Косова и Метохије "Отаџбина" потписали су раније данас у Косовској Митровици Декларацију о одбрани Косово и Метохија, у којој се, између осталог, наводи се да је АП КиМ саставни и неотуђиви део Србије, да ниједан функционер нема право да потпише обавезујући документ који ће правно отуђити покрајину, да потписници сматрају да треба прекинути преговоре са Приштином у Бриселу, те да Влада Србије треба да поништи све споразуме постигнуте у Бриселу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи