Харадинај понудио косовске пасоше Албанцима са југа Србије

Косовски премијер Рамуш Харадинај је током сусрета с представницима Албанаца у Прешеву и Бујановцу најавио да ће се заложити за "регулисање косовског држављанстава" за Албанце који живе у "источном Косову", што је назив под којим Приштина подразумева Албанце у области Прешева, Бујановца и Медвеђе.

Медији на албанском језику из Бујановца и Прешева пренели су да је Харадинај током разговора са групом од десетак представника Албанаца из тих општина рекао да ће се "посветити што хитнијем решавању њиховог права на косовско држављанство", и да то "неће бити питање месеци или дана, већ сати".

Један од учесника састанка, Наим Рамизи објавио је на Фејсбуку да је "премијер Харадинај данас обећао да ће питање држављанства за грађане источног Косова бити регулисано, и да то обећање није питање месеци, чак ни дана, већ сати".

Према наводима албанских медија, састанку је присуствовао и Шефкет Муслиjу, бивши командант Ослободилачке војске Прешева, Медвеђе и Бујановца. Он је пореклом из Бујановца, а у Србији је оптужен због ратних злочина.

На састанку није био ниједан од лидера политичких странака које имају своје одборнике у скупштинама општина Прешево и Бујановац.

О овом питању се није званично огласила канцеларија косовског премијера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи