Вулин: У недостатку аргумената, проговоре комплекси

Министар одбране Александар Вулин поручио је да, када се хрватска политика суочи са аргументима, проговоре комплекси и изразио наду да ће званични Загреб успети да превазиђе све то да би, како каже, две земље могле заједно да раде на решавању проблема Срба повратника, неисплаћених српских пензија и враћању српске имовине.

У писаној изјави достављеној медијима, Александар Вулин каже да, осим личних увреда, није чуо да је неко од хрватских функционера аргументима оспорио истинитост оног што је рекао.

"Какви су Срби у Далмацији постали агресори када имају манастир Крку стар 700 година? Ако су Срби протерани у 'Олуји' агресори, зашто највећи део њих има хрватско држављанство?", запитао је министар Вулин и додао да покушај наметања истине не може да прође.

И неће проћи, поручио је Вулин, баш као што увреде неће заменити аргументе. "Посебну љутњу је изазвала чињеница да сам истину као и увек до сада рекао у Хрватској, баш тамо где и треба да се каже", навео је Вулин реагујући на изјаве потпредседника Сабора Милијана Бркића и министра одбране Дамира Крстичевића.

Министар Вулин је приметио да изгледа да би Бркић волео да Срби не говоре истину, а да су у Хрватској тихи и неприметни.

"Истину мог народа о грађанском рату рекао сам тамо где се рат водио, као што сам истину о Степинцу и усташком злу рекао над јамом у Јадовну упркос окупљеним усташама. Ја говорим истину у лице, знам да тако поступа и преседник (Србије Александар) Вучић. Они који то не умеју, обично остану на увредама", навео је Вулин.

Истакао да псовке у Сабору неће учинити ништа добро ни Хрватима ни Србима. "Надам се да ће хрватска политика имати снаге да превазиђе комплексе и напусти увреде и да ћемо заједно радити на решавању проблема Срба повратника, неисплаћених српских пензија, повратку имовине, питањима несталих", закључио је министар Вулин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи