Вулин и Суарез о сарадњи и актуелној ситуацији у Шпанији

Министар одбране Александар Вулин разговарао је са амбасадором Краљевине Шпаније Мигуелом Фуертесом Суарезом о сарадњи две земље у области одбране, перспективама њеног даљег развоја и тренутној ситуацији у тој земљи.

Министар Вулин је том приликом исказао забринутост због догађаја у Каталонији и додао да, нажалост, у Србији знамо из искуства до каквих последица таква ситуација може да доведе.

"Управо због свега што смо прошли, Република Србија пружа снажну подршку територијалном интегритету и суверенитету Краљевине Шпаније и надамо се да ће се ситуација у тој земљи ускоро смирити. Међусобна подршка у заштити суверенитета и поштовању принципа међународног права, потврда је искреног пријатељства две државе и два народа", нагласио је Вулин.

Вулин је рекао да Србија сматра да Европска унија има обавезу да заштити уставни поредак и суверенитет својих чланица.

Министар одбране пренео је свом саговорнику да је Србија поуздан и искрен пријатељ Краљевине Шпаније и у потпуности посвећена унапређењу билатералне сарадње, у свим сферама од заједничког интереса.

"Изразито пријатељски односи две земље, неоптерећени отвореним питањима, представљају квалитетну основу за развој сарадње у области одбране. У прилог томе говори и чињеница да припадници наших оружаних снага успешно сарађују и заједнички извршавају задатке у мултинационалној операцији УН у Либану - УНИФИЛ, где Војска Србије има најбројнији контингент од свих десет операција у којима учествује", рекао је министар одбране.

Он је истакао да Србија изузетно цени принципијелан став Краљевине Шпаније у вези са непризнавањем једнострано проглашене независности тзв. Косова.

Амбасадор Суарез истакао је опредељење Краљевине Шпаније да са Србијом настави да негује и унапређује блиске односе у свим областима од обостраног интереса.

Он је нагласио да та земља искрено цени подршку коју Србија пружа јединственој Шпанији, те да ће својим личним залагањем настојати да допринесе развоју билатералних односа две државе, саопштило је Министарство одбране.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи