Премијерка Србије на скупу британског "Економиста" у Хонгконгу

На позив угледног магазина "Економист", председница Владе Србије Ана Брнабић биће један од главних говорника на конференцији "Свет у 2018. години", коју овај светски магазин организује 30. новембра у Хонгконгу, објављено је на сајту "Економиста".

Реч је о једном од највећих и најпознатијих годишњих догађаја које британски магазин организује, а окупиће лидере у свету бизниса и политике и најугледније светске економисте.

Конференција у Хонгконгу биће посвећена глобалним трендовима, од бизниса до науке и од политике до културе, а председница српске владе говориће, према очекивањима, о политичким и економским реформама у нашој земљи и њеном путу ка чланству у Европској унији.

Издавач "Економиста" у Србији, председник Color press групе Роберт Чобан, који ће такође присуствовати скупу у Хонгконгу, истиче да је реч о једној од највећих конференција у свету које организује британски часопис.

"Велика је ствар за Србију да председница наше владе буде један од три главна говорника, три премијера, на тој конференцији", каже Чобан, који ће половином децембра организовати конференцију "српског" "Економиста" у Београду.

На званичном сајту лондонског магазина објављено је и да ће се на скупу у Хонгонгу разматрати, поред осталог, утицај кључних избора у 2018. години - да ли ће победа на изборима председника Русије Владимира Путина "овластити" да делује агресивније у Европи и на Блиском истоку...

Затим, да ли ће резултати кинеског националног конгреса променити одлуку председника Си Ђинпинга, да ли ће америчко бирачко тело одлучити да поново изабере републиканску већину на конгресу, у каквом ће бити стању ЕУ након великог броја кљуцних избора на континенту, како ће политички бити обликована глобална питања попут спора о Јужно-кинеском мору, глобалне трговине, цене енергије...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи