Немачки војници после 18 година одлазе из базе код Призрена

Немачка војска је после 18 година Мисији Уједињених нација на Косову предала на коришћење базу на брду Цвиљен код Призрена.

Коссев преноси писање приштинског листа Бота сот да је Бундесвер, као учесник мисије КФОР-а, формирао 1999. године војну базу на овом брду коју су и користили до среде.

Наводи се да је ова база, пре свега због географске позиције, служила као посматрачка тачка за КФОР.

Повлачење из базе врши се последњих неколико месеци. У том простору остају складишта и административне зграде, које ће предати наредним корисницима.

Овај простор предат је Унмику, који ће га, потом, предати скупштини општине Призрен.

Наводи се да је командант немачког контингента КФОР-а пуковник Јохен Гумприх био "веома задовољан успешним завршетком овог поглавља Бундесвера".

"За Косово и Бундесвер предаја базе Унмику на коришћење, после 18 година, војно-историјски је моменат", рекао је пуковник Гумприх.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи