Ружић и Скот о реформи инспекцијског надзора

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић састао се са америчким амбасадором Кајлом Скотом. Ружић и Скот сагласили су се да је изузетно значајан следећи корак ка успостављању и примени јединственог информационог система "е-Инспектор".

Амбасадор Скот задовољан је успешном сарадњом са Владом Србије и Министарством у претходних неколико година, посебно на реформи инспекцијског надзора кроз Пројекат за боље услове пословања Америчке агенције за међународни развој (УСАИД БЕП), саопштило је ресорно министарство.

Амерички амбасадор се нада да ће се рад на овом пољу успешно наставити, а саговорници су се сагласили да је изузетно значајан следећи корак ка успостављању и примени јединственог информационог система е-Инспектор.

Говорећи о приоритетима у раду Министарства, министар Ружић је истакао да је фокус усмерен на законодавне активности из области функционисања јединица локалних самоуправа и заштите мањинских права, као и рад на централизацији система матичних књига у Србији.

Ружић је је истакао да је једна од сталних активности у Министарству и константан рад на унапређењу Јединственог бирачког списка, као и да је приоритет Владе Републике Србије стална борба против корупције.

На састанку је било речи и о могућностима за покретање пројекта унапређења квалитета рада јавне управе кроз примену Америчког индекса задовољства потрошача (АСЦИ).

Приликом имплементације пројекта би била коришћена америчка знања и искуства, а сам пројекат би био усмерен на континуирано праћење услуга које грађанима пружа јавна управа.

Пројекат би био усмерен на централни и локални ниво кроз праћење услуга из делокруга рада полиције и правосуђа на централном нивоу и здравствене и социјалне заштите, комуналних услуга и услуга које пружају градови и општине, на локалном нивоу.

У разговору је било речи и о другим приоритетима из делокруга рада Министарства, као и могућностима за наставак и унапређивање досадашње успешне сарадње, а саговорници су изразили наду да ће оваквих конструктивних састанака бити и у будућности, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи