Радета: СРС неће учествовати у дијалогу о Космету

Српска радикална странка неће учествовати у унутрашњем дијалогу о Косову и Метохији јер је, каже потпредседница те странке Вјерица Радета, статус регулисан Уставом и КиМ је саставни део Србије и о томе нема шта да се разговара.

"Нема шта да се расправља, ни дефинише, већ само да се зна да нико не сме да призна лажну државу Косово, као ни улазак КиМ у УН и у друге међународне институције”, рекла је Радета на конференцији за новинаре.

Решавање проблема КиМ, сматра, мора да се врати у УН, "где му је и место", а истиче да СРС инсистира да се у све разговоре позове и укључи Русија, "наша сила заштитница".

"Већ деценијама Албанци имају своју силу заштитницу, у виду бриселске администрације, као и у виду представника најјачих сила и САД", навела је Радета.

Како је рекла, то је једини начин да се потомству не оставе проблеми, већ да се остави целовита држава, што би требало да буде интерес сваког државног функционера.

Додаје да је "интересантно” да је тема актуелизована након Вучићеве посете Вашингтону".

Радета је рекла да о томе "колико је Вучићев позив на дијалог бесмислен" говори чињеница да су тај позив подржали "Чедомир Јовановић, који је спреман да учествује у дијалогу, такође Филип Давид, Милан Антонијевић...".

Она је позвала председника Србије да, уместо позива на дијалог, повуче потписе са Бриселских споразума и прекид свих преговора о уласку Србије у ЕУ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи