Ружић: На локалу потребан домаћински однос

Министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић рекао је да свака власт треба домаћински да се односи према својој локалној самоуправи, а не да партијским запошљавањем купује социјални мир.

"Рационализација није рез, одлука о максималном броју запослених је донета још 2015. и јасан је тренд наставка смањења радних места на локалу. Важно је да се у свакој локалној самопурави политичка елита из које год да је опције домаћински односи према самоуправи, да сагледа шта су приходи и расходи, да не хранимо канцер тиме што ћемо формирати јавна предузећа и тако вршити партијско запошљавање", рекао је Ружић у Белој Паланци.

Ружић је присуствовао додели бесплатне вај-фај зоне и 20.000 евра које је ова општина освојила као општина која је послала највише коверата у наградној игри "Узми рачун и победи".

Он је додао да се не сме више толерисати да постоје ситуације где у библиотекама ради по 30 људи, јер се тиме не купује социјални мир.

"Социјални мир се гради рационалном политиком, рационализација неће значити отпуштање, него реорганизацију у управи и да се у оним секторима где има вишка људи са стручном спремом пребацују тамо где имамо мањак", истакао је Ружић.

Ружић је навео да је аранжман са ММФ-ом показао своју оправданост и да од те институције добијамо позитивне оцене.

"Све што је изазов не може бити лоше ако на прави начин волимо своју земљу и заступамо интересе грађана. Реорганизација је у току и ја само настављам где смо стали", навео је Ружић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи