Суфицит буџета Војводине 3,9 милијарди динара

Покрајинска влада је на седници усвојила Извештај о извршењу буџета Војводине у првој половини 2017. године, који је показао да је остварен буџетски суфицит у износу од 3,9 милијарди динара.

У првом полугодишту, у покрајинском буџету остварени су текући приходи и примања са пренетим средствима из ранијих година у износу од 57,38 одсто од плана, док су расходи и издаци достигли 42,71 одсто од планираних, наводи се у саопштењу Покрајинске владе.

Укупно пројектован обим буџета за 2017. годину 30. јуна износио је 63,6 милијарди динара.

Из владе су навели да је суфицит "карактеристичан за прву половину буџетске године када се практично спроводе активности које претходе извршењу буџета".

Додаје се да су у току конкурси, јавни позиви и поступци јавних набавки чија реализација ће бити окончана до краја године.

На седници је донето и решење да из текуће буџетске резерве буде издвојено 20,8 милиона динара за Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине.

Из текуће буџетске резерве издвојено је и нешто више од 3,7 милиона динара за поправку крова Основне школе "Ђура Јакшић" у Српској Црњи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи