Дрецун: Важан став Брисела да договорено не може да се мења

Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун рекао је за РТС да је приштинска страна накнадно покушала да промени постигнут Споразум о телекомуникацијама, али да је Брисел чврсто одреаговао ставом да оно што је договорено не може да се мења.

Дрецун је, гостујући у Дневнику РТС-а, истакао да је Приштина Споразум о телекомуникацијама накнадно желела да промени из политичких разлога.

"Приштинска страна неће да Споразум представи као битан за живот оних који тамо живе, већ га представља као политичко питање", каже Дрецун.

Навео је да приштинска страна жели да оспори и питање имовине "Телекома" и добијање позивног броја.

"Добро је што је Брисел морао да потврди став да оно што је договорено не може да се мења. Брисел је морао чврсто да одреагује према Приштини", напомиње Дрецун.

Објашњавајући Споразум о телекомуникацијама, Дрецун је нагласио да Приштина није добила међународни број.

"Да је то нека држава сами би добили број, не би захтевали од Србије. То је наш број и можемо да га повучемо", каже председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију.

Дрецун је истакао да они који хоће да Споразум о телекомуникацијама представе као корак ка независности Косова нису у праву, а да је најбољи доказ то што Приштина жели да промени Споразум.

Говорећи о обраћању Ивице Дачића на седници Савета безбедности УН, Дрецун сматра да да је обраћање било веома снажно, конкретно и да је послало поруку међународној заједници о питању имовине.

"Обраћање је било успешно и надам се да ће међународна заједница прихватити аргументе Србије и натерати Приштину да на преговарачки сто стави и питање имовине", рекао је Дрецун.

Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију напоменуо је да је питање Заједнице српских општина кључно у преговорима.

"Ако се ЗСО не формира нема ни нормализације односа са Приштином. Питање опстанка српског народа је формирање ЗСО", закључио је Дрецун.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи