Спровођење споразума о телекомуникацијама једина тема

У Бриселу је завршен други дан разговора у оквиру овонедељне рунде дијалога Београда и Приштине, а током 12-часовних разговора једина тема била је спровођење договора о телекомуникацијама, потврђено је РТС-у.

Представници Београда и Приштине у Бриселу су разговарали о техничким детаљима примене споразума о телекомуникацијама, који је договорен у недељу.

Иако није било првобитно планирано, разговори ће бити настављени сутра у згради Европске службе за спољне послове у Бриселу, јавља дописник РТС-а.

Такође, очекују се и изјаве учесника, којих данас није било.

У Канцеларији за КиМ оцењују да би сутра могао бити постигнут и коначни договор о детаљима примене споразума у оквиру телекомуникација, као што су распоред нових локација базних станица и фреквенције којима ће бити омогућен довољан проток за интернет и Телеком.

Приштинска страна је демантовала наводе медија да ће тражити измене појединих детаља споразума, а и представници ЕУ су раније најавили да неће бити никакве промене у садржају споразума.

Портпаролка Европске комисије Маја Коцијанчич такође је раније данас потврдила да се у Бриселу разговара о примени договора о телекомуникацијама.

”Ми поздрављамо договор постигнут у недељу. Обе стране у Бриселу разговарају о детаљима у циљу примене договора”, изјавила је Коцијанчичева за Танјуг.

Делегацију Београда у дијалогу на експертском нивоу предводи директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Поред представника Канцеларије за КиМ и Канцеларије за координационе послове у преговарачком процесу са привременим институцијама самоуправе у Приштини, делегацију чине и представници надлежних институција из области о којима се разговара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи