Николић: Кинески капитал добродошао у Србији

Србија је потпуно отворена за инвестиције кинеских компанија, у складу са стратешким партнерством две земље и свиме што је договорено с кинеским председником и премијером, рекао је председник Томислав Николић у разговору с делегацијом највеће кинеске корпорације за производњу локомотива "Џуџоу Локомотив", коју је предводио потпредседник компаније Луо Чонгфу.

Томислав Николић је навео да је кинески капитал добродошао у Србију, саопштила је прес служба председника Републике.

Уверен сам да ћемо заједничким радом и остварењем заједничких производних пројеката, успети да реализујемо све што је планирано, а самим тим и да у значајној мери развијемо нашу економску сарадњу, рекао је Николић.

"Кинеска компанија "Џуџоу Локомотив" бави се производњом опреме и транспортних уређаја у железници, производњом опреме за цивилни саобраћај, новим изворима енергије и истраживањем нових материјала у грађевинарству, а у Србији тренутно сарађује са Електропривредом Србије", рекао је Луо.

Истакао је да је географски положај Србије одличан, било да је реч о изградњи логистичког центра, или локацији за изградњу производних постројења.

"Са односом цена и квалитета производа који нуди кинеска компанија нико не може да се такмичи, а једино што траже је фер однос при пословању, поготово приликом постављања услова тендера", рекао је Луо.

Луо се сложио са идејом председника Србије да српско-кинески заједнички пројекти, који су се до сада углавном базирали на изградњи инфраструктуре, пређу на нови ниво, односно инвестирање у производњу.

Николић и Луо сагласили су се да је Србији потребан подстрек у виду дугорочне сарадње са најзначајнијим кинеским омпанијама, као што је "Џуџоу Локомотив",  која је по величини 266. компанија на свету, запошљава више од 170.000 радника, а показала је јасну намеру да се развија на српском тржишту. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи