Посланици о Хану, изборима у САД, нелегалним објектима

Седницу Скупштине Србије посланици су наставили посланичким питањима представницима власти.

У делу седнице предвиђеном за њихова питања, посланици су затражили одговоре поводом коментара комесара за проширење ЕУ Јоханеса Хана о председничким изборима у Србији, о томе како ће се успоставити контакти са новом америчком администрацијом, о Бироу за координацију служби безбедности, о рушењу нелегалних објеката...

Шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић сматра дипломатским скандалом то што Јоханес Хан коментарише наступајуће изборе у Србији и тим поводом упитао председника владе шта ће учинити да се спречи мешање комесара у унутрашње процесе у Србији.

Критиковао је премијера Александра Вучића што се, како је рекао, "сложио са тим да прети опасност од раста национализма".

Обрадовића је интересовало и како ће премијер успоставити контакт са новом америчком администрацијом, после, како тврди, директне подршке породици Клинтон у америчком изборном процесу.

Њега је занимало и када ће премијер поднети оставку на место шефа Бироа за координацију служби безбедности, јер, како је рекао, није заштитио Александра Вучића као премијера.

Шеф посланичке групе СРС Војислав Шешељ критиковао је министарку грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорану Михајловић тврдећи да "поступа самовољно и изазива немире у друштву".

Према његовим речима, то министарство жели да руши објекте Исламске заједнице у Новом Пазару и породичну кућу избеглица из Хрватске, али не и како је рекао, куће председника Томислава Николића које је подигао у заштићеном појасу на обали Саве.

"Прогони избегличку сиротињу, а у Новом Пазару узнемирава јавност што може да прозведе тешке последице", тврди Шешељ додајући да треба да постоје критеријуми за рушење пошто има милион нелегално подигнутих објеката, а не да то, како сматра Шешељ, министарка ради својевољно.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи