Тепић: Све посланичке групе да се изјасне о наставку седнице

Председница скупштинског Одбора за европске интеграције Мариника Тепић упутила је писмо шефовима посланичких група у којем је затражила да се изјасне о наставку седнице тог одбора и поновном позиву шефу Делегације ЕУ Мајклу Давенпорту да представи Извештај ЕК о напретку Србије.

Тепићева је истакла да је превод Извешаја на српски језик, који није био обезбеђен на прошлој седници одбора, 10. новембра, обезбедила владина Канцеларија за европске интеграције, надлежна за те послове.

Она је подсетила на опструкцију на седници одбора, када су поједини посланици опозиције онемогућили амбасадору Давенпорту да представи годишњи извештај ЕК, наводећи да је дубоко уверена да то није био конфликт оних који подржавају евроинтеграцијски курс Србије и оних који су декларисани европскептици.

"То је био конфликт нас који се држимо институционалног и демократског концепта управљања Србијом и оних који би галамом да наметну свој концепт губернисања Србијом", навела је Тепићева.

Она је зато позвала шефове посланичких група да се испред својих политичких група изјасне о наставку седнице и реиницирању позива амбасадору Давенпорту.

"Без обзира на политичке разлике међу посланичким групама, па и крајње супротстављене ставове о процесу евроинтеграција, верујем да као представници воље народа којом смо сви избрани у овај високи дом не подржавате његову деструкцију непарламентарним односом према колегама, а нарочито према гостима, високим међународним дипломатама, какав је Давенпорт", навела је Тепићева.

Председница Одбора за европске интеграције упутила је писмо и председници парламента Маји Гојковић, у којем је замолила да поново позову амбасадора Давенрпорта да представи извештај у наставку седнице.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи