Обележен празник Турске и најављено оснивање турско-српске бизнис асоцијације

Амбасадор Турске у Београду Мехмед Кемал Бозај приредио је пријем поводом националног дана Турске, односно 93. годишњице од оснивања савремене, независне Турске под вођством Мустафе Кемала Ататурка.

На пријему је најављено и оснивање турско-српске бизнис асоцијације чији ће почасни члан бити управо Бозај.

Обраћајући се присутнима, амбасадор се захвалио председнику и премијеру Србије Томиславу Николићу и Александру Вучићу, као и министрима у влади и градоначелницима на подршци коју су, од како је дошао у Србију, пружали његовим напорима за унапређење односа две државе као и турским компанијама које су одлучиле да на тај пут закораче заједно са њим.

Он је на пријему прочитао и поруку председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана који је подсетио да се данас обележава дан када је јасно стављено до знања да сувернитет припада турском народу.

Ердоган је у својој поруци подсетио и на догађаје од 15. јула ове године - покушај државног удара када је, како каже, несумњиво потврђена снажна веза између турског народа и државе.

Према његовим речима, народ је показао да је одлучан да се бори против сваког покушаја окупације, како што се некада раније борио за независност.

"Част ми је што сам председник овако велике државе и велике нације", поручио је Ердоган.

На пријему су представници турске и српске пословне заједнице обелоданили оснивање турско-српске бизнис асоцијације чији ће почасни члан бити управо турски амбасадор, због, како је наведено, изузетног залагања за што боље економске односе две земље.

Оцењено је да економски односи између Србије и Турске никад нису били бољи, да је Србија одлично место за улагања, али да најбоље тек долази.

Пријему су присуствовали потпредседник владе Расим Љајић, министар одбране Зоран Ђорђевић, Мехо Омеровић председник скупштинског одбора за људска права, представници дипломатског кора, шеф делегације ЕУ у Србији Мајкл Давенпорт, шеф мисије УНХЦР-а у Србији Ханс Шодер и представници верског културног и јавног живота.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи