Дачић: Добри односи Србије и Шведске

Министар спољних послова Ивица Дачић и новопостављени амбасадор Шведске у Београду Јан Лундин оценили су да су билатерални, политички и економски односи између Србије и Шведске у успону, саопштило је Министарство спољних послова.

Ивица Дачић је пожелео шведском амбасадору успех у раду и изразио захвалност што ће се следеће године обележити стогодишњица успостављања дипломатских односа између две земље.

Српски шеф дипломатије такође је захвалио на шведској подршци процесу евроинтеграција Србије, као и на значајној финансијској развојној помоћи.

Како се наводи у саопштењу, Дачић је истакао да је Србија заинтересована за даље интензивирање сарадње и упутио је позив шведској министарки спољних послова Маргот Валстром да посети Србију.

Амбасадор Шведске у Београду захвалио се на српској подршци Шведској за избор за несталну чланицу Савета безбедности УН.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи