Симић: Настављамо да се боримо за српске интересе на Косову

Председник Српске листе Славко Симић оценио је да је косовски уставни суд, одбијањем захтева посланика те листе о преиспитивању уставности Закона о Трепчи верификовао политичку, а не законодавну одлуку.

Славко Симић је рекао агенцији Бета да је тај суд захтев посланика Српске листе прогласио неприхватљивим.

"Ако је Уставни суд одбацио наш захтев који указује на кршење многих уставних одредби, одбацићемо и ми његово спровођење", рекао је Симић.

Рекао је да тако спорно законодавно усвојен закон нису у обавези да спроводи српска заједница и радници Трепче.

Симић је рекао да одлука Уставног суда "има тенденцију" да се настави игнорисање српских политичких представника и српске заједнице на Косову.

"Уставни суд Косова ставио се у службу подстрекача закона који је (у парламенту Косова) усвојен уз кршење суштинских и обавезних процедура у креирању разматрања и усвајања",оценио је Симић.

Према његовим речима, посланици Српске листе поднели су довољно доказа о томе да тај заком негативно утиче на српску заједницу и раднике Трепче.

"У нашој жалби јасно смо истакли све суштинске и процедуралне повреде, али је све одбијено као да српска заједница не постоји на Косову", рекао је Симић.

Како је рекао, и представници Срба и српска заједница на Косову ће наставити да чувају своје интересе и да се боре за њих.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи