Николић: Србија на прекретници

Србија се налази на прекретници - из земље која је била претежно оријентисана на рад у великим државним фабрикама са по неколико хиљада запослених, до земље која је тржишно оријентисана, са већом предузетничком иницијативом, изјавио је председник Србије Томислав Николић у разговору са генералним директором Међународног међувладиног центра за промоцију предузећа (ИЦПЕ) Анандом Астаном. Астана је подвукао да ИЦПЕ има одличне програме за едукацију и да млади људи читавог региона имају фантастичан потенцијал који треба правилно усмерити.

Николић каже да је у некадашњој Југославији, држава имала одговорност за развој економије и запослени су били њена одговорност.

"Сада едукатори имају кључну улогу да млади људи схвате да је време тржишне утакмице и нових технологија предност, а не нешто што је лоше. Одговорност за сопствени посао, за радно место је данас на појединцу, а улога државе је искључиво регулаторна", нагласио је Николић у разговору са генералним директором Међународног међувладиног центра за промоцију предузећа (ИЦПЕ) Анандом Астаном.

Како се наводи у саопштењу председникове Службе за сарадњу с медијима, Николић је додао да центри као што је ИЦПЕ, уколико Србија постане његов члан, могу да помогну да млади људи науче нешто ново и виде како изгледају најбоље праксе у Европи.

Астана је нагласио да је Југославија била један од оснивача те организације и изразио очекивање да ће Србија обновити чланство.

Он је подвукао да ИЦПЕ има одличне програме за едукацију и да млади људи читавог региона имају фантастичан потенцијал који треба правилно усмерити.

Председник Николић је свог саговорника упознао са статусом евроинтеграција, потврдивши чврст став Србије да постане пуноправан члан ЕУ.

"Србија је локомотива читавог региона и њен привредни раст је заиста импресиван. Без обзира на то што се то некима не допада, наш напредак ништа не може да заустави", истакао је он.

Србија је данас у свету препозната као поуздан партнер и искрен пријатељ и то је видљиво на сваком кораку, закључио је председник Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи