Основан Уједињени зелени фронт

Председници Зелених Србије и Зелене еколошке партије - Зелени, Иван Карић и Дејан Булатовић, потписали су у Београду декларацију о Уједињеном зеленом фронту, а тај споразум, како су саопштили, представља најзначајнији зелени политички документ и основу деловања свих зелених опција у Србији.

Тиме Зелени, како наводе, настављају са остваривањем циљева и јачањем зелене, еколошке политике у Србији.

Председник Зелених Србије Иван Карић је навео да је приоритет Зелених да кроз зелену политику ојачају преображај Србије и убрзају њен пут ка ЕУ.

"Србија мора да буде еколошки одговорна држава која ће кроз зелену и кружну економију створити услове за отварање зелених радних места, водити борбу против незапослености и сиромаштва, уз заштиту животне средине и укључености сваког појединца у друштво и у процесе доношења планова и програма који се тичу животне средине", каже Карић.

Председник Зелене еколошке партије је изјавио да Зелени у Србији имају сан да освоје осам, девет, 10 и више одсто гласова као што имају зелене колеге у Немачкој, а то се, кажу, може остварити само уколико се Зелени у Србији уједине.

Како је саопштено, чланице и појединци "Зеленог фронта" заједно ће дефинисати и промовисати јавне политике, програмски деловати у јавности са грађанима кроз скупштине локалних заједница, али и кроз Скупштину Србије.

Оснивачи "Зеленог фронта" своје циљеве базирају на очувању и заштити природе, животне средине и превенцији и здрављу грађана Србије, ублажавању и прилагођавању климатским променама, Србији без ГМО, зеленој и кружној економији као шанси за отварање радних места.

Зелени сматрају да еколошки преображај Србију води ка потпуној органској пољопривреди, енергетској трансформацији заснованој на енергетској ефикасности, употреби обновљивих извора енергије, смањењу енергетског сиромаштва и расипања енергије, као и дезинвестирању у фосилна горива.

Окупљени око Уједињеног зеленог фронта позвали су експерте, појединце, удружења, невладине организације, новинаре, покрете, странке, да се придруже највећој зеленој политичкој организацији у Србији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи