ДСС: Угрожена безбедност државе

Демократска странка Србије тврди да је српска јавност оправдано узнемирена вестима да је у близини породичне куће премијера пронађено оружје и наводи да је, уколико се потврде као тачне информације у вези недавних шпијунских афера, безбедност државе најозбиљије угрожена.

Према оцени ДСС-а, одговорност Безбедносно-информативне агенције, Војнообавештајне агенције и МУП-а је несумњива и "смена ресорних министара и водећих људи тих агенција је најмање што грађани с правом очекују".

Влада и надлежне службе су дужне да темељно истраже и јавност обавесте о свим чињеницама везаним за откривено оружје и евентуално угрожену безбедност председника владе, пише у саопштењу ДСС-а.

Странка такође наводи да је јавност узнемирена и вестима да "Србијом вршљају стране обавештајне службе којима највиши функционери Управе криминалистичке полиције предају све информације којима Управа располаже и да земљи делују криминалне групе које су ангажовале стране службе да организују акције против суседних држава, званичне Подгорице".

ДСС наводи и низ питања на које је влада, према њиховој процени, дужна да одговори, а који се односе на претходне, шпијунске афере

"Због чега страним држављанима заштићеним Бечком конвенцијом није отказано гостопримство због бављења шпијунском делатношћу. Ако се ради о лицима која не уживају дипломатски имунитет, да ли су ухапшена и да ли је покренут поступак у складу са законима Србије. Која су лица ангажовале стране службе да организују акције против званичне Подгорице, а која су неутралисана и на који начин су неутралисана", пише у саопштењу ДСС-а.

Та странка се пита и "ко је високи функционер Управе криминалистичке полиције који је предавао податке страној обевештајној служби, служби које државе их је предавао и да ли је против њега покренут поступак".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи