Љајић: Истрага о пронађеном оружју мора имати епилог

Потпредседник Владе и министар туризма Расим Љајић каже за РТС да оружје пронађено у сандуцима у близини породичне куће премијера Александра Вучића "није ту остављено да би се мрави играли, већ да буде употребљено".

Гостујући у Дневнику РТС-а, Расим Љајић је рекао да, када би и на неком другом месту била пронађена оволика количина оружја - то морао бити предмет свеобухватне истраге.

"Оно није сакривено да би се мрави играли, већ да би се против неког употребило. Посебно ако се ради о томе да је нађено код куће премијера, мора бити сигнал за узбуну за све надлежне институције, пре свега службе безбедности и полицију", напомиње потпредседник Владе.

Како каже, случај мора бити расветљен како би се избегла релативизација и имровизација.

"Ова земља је имала слична искуства са релативизацијама сличних случајева и инцидената у прошлости и да се то не би догодило, истрага мора резултирати епилогом", наглашава Љајић. 

Када је реч о приватизацији бања, минстар је рекао да је постоји договор да се свака бања третира посебно јер је њихов правни статус и стање различито.

"Имате бање које не можете продати за два динара, а има бања у одличном стању, ту бисмо тражили солидне новце. Негде ћемо тражити партнерство", напомиње Љајић.

Према његовим речима, Матарушка и Богутовачка бања "иду у пакету", док се за Бујановачку и Куршумлијску тражи посебна решења.

"За Куршумлијску бању имамо заинтересованог купца који је већ власник Пролом бање. Словаци су заинтересовани за куповину Матарушке и Богутовачке бање", каже Љајић.

Указује да зна да се већина радника у бањама и медицинским центрима у власништву државе противи приватизацији, али додаје да ће статус кво довести до тога да бање пропадну.

"Мађарска и Словенија нам одвлаче туристе јер су тамо бољи услови, стандарди и боље категорије хотела. То не значи да ће се све бање продати, али се процес мора покренути са мртве тачке", наглашава министар туризма и трговине.

"Ускоро предлог роба за бесцарински режим са ЕЕУ" 

Говорећи о најави руског премијера Дмитрија Медведев који је најавио почетак преговора Евроазијске економске уније о стварању зоне слободне трговине са Израелом и Србијом, министар трговине указује да сва министарства која имају везе са овим питањем треба да дају предлог роба за бесцарински режим.

"Очекујем да у уторак упутимо тај предлог руској страни и да у преговорима дођемо до каначног усаглашеног текста јер омогућава приступ тржишту вреном 135 милиона долара", указао је Љајић.

Када је реч о Споразуму о слободној трговини с Турском, министар је рекао да је од 2010. године, када је Споразум потписан, извоз у ту земљу повећан за седам пута.

Коментаришући најаву да ће бити уведен безвизни режим са Кином, Љајић указује да ће Србија бити једина земља у Европи са таквим режимом.

"Кинези остављају од 1.226 до 4.000 евра, зависно где путују. То су добро платежни туристи, морамо да учинимо све да повећамо њихов број", нагласио је Љајић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи