“Позив безбедносним органима да заштите премијера”

Вест да је пронађено оружје у близини породичне куће председника Владе Александра Вучића, изазвала је бројна реаговања у којима се од надлежних служби тражи да заштите премијера и његову породицу.

Министар спољних послова Ивица Дачић позвао је све државне органе који се баве безбедношћу премијера и његове породице, да буду посебно опрезни, с обзиром на актуелну ескалацију притисака на нашу земљу.

Како се наводи у Дачићевој писаној изјави достављеној медијима, хитно треба завршити истрагу о откривеном арсеналу оружја, ухапсити одговорне извршиоце и налогодавце.

"Многима у свету смета земља и њен лидер који воде независну политику, не раде ни у чијем туђем интересу, осим у интересу Србије. Историја је показала да они увек лако нађу српску руку која ће за њих обавити прљав посао", навео је Дачић.

Потпредседница Владе Зорана Михајловић је изразила забринутост за безбедност премијера и затражила од полицијских и безбедносних служби да што пре изнесу чињенице о овом догађају и заштите премијера и његову породицу.

"Уплашила ме је и узнемирила информација да је вечерас у близини породичне куће премијера Александра Вучића пронађена већа количина оружја и муниције. Ова вест унела је немир и код огромног броја грађана Србије", навела је Зорана Михајловић у саопштењу.

"Зато од надлежних безбедносних и полицијских органа очекујем да учине све како би премијер Вучић и његова породица били потпуно заштићени. Такође, од надлежних безбедносних и полицијских органа очекујем да у најкраћем могућем року јавности изнесу све чињенице о овом немилном догађају како би грађани били спокојни", истакла је Михајловићева. 

Министар Александар Вулин такође је позвао надлежне службе да дају одговоре на питање ко је припремао убиство премијера Александра Вучића и додао да они који нису у стању да након свих ових година дају одговор на то и друга питања треба да се склоне и препусте места онима који то хоће да раде.  

Председник Одбора за контролу служби безбедности Скупштине Србије Игор Бечић изразио је велику забринутост за безбедност премијера и рекао да од служби безбедности очекује да учине све да премијер и његова породица буду безбедни, али и да одговоре ко све угрожава њихову безбедност и шта су учинили до сада да то спрече. 

Потпредседник СНС-а Миленко Јованов изјавио је да свака претња премијеру Вучићу недвосмислено представља и претњу Србији и истовремено позвао на подизање нивоа безбедности председника Владе Србије. 

"Није много времена прошло, а показало се да је Александар Вучић био потпуно у праву када је говорио да Србији предстоји борба за очување стабилности", рекао је Јованов Танјугу.

Потпредседник СНС-а Милош Вучевић затражио је да се повећа ниво личне безбедности премијера, као и чланова његове породице и поручио да ће власт кренути у још већи обрачун са криминалом и са свима онима који представљају опасност по стабилност земље.   

Иначе, за безбедност премијера Србије и његово лично обезбеђење задужена је Војска, каже војни аналитичар Мирослав Лазански.

"“О безбедности премијера стара се Војнообавештајна агенција (ВОА) а припадиници “кобри” старају се за његову личну безбедност"”, прецизирао је Лазански у изјави Танјугу. 

У близини породичне куће премијера Србије у Јајинцима, око 16 часова, пронађена је већа количина оружја и муниције међу којима и једна зоља.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи