Вучић и Иванов о мигрантима и ситуацији у региону

Председник Владе Србије Александар Вучић састао се са председником Републике Македоније Ђорђем Ивановим, са којим је разговарао о економским односима двеју земаља, мигрантској кризи и ситуацији у региону, сагласивши се да је неопходно појачати сарадњу безбедносних служби током мигрантске кризе зарад очувања стабилности Балкана.

Премијер Вучић је нагласио да је трговинска размена између Србије и Македоније добра, али да је потребно радити више на привлачењу инвестиција у обе земље, као и заједничком наступу на трећим тржиштима, поготово из области прехрамбрене и медицинске индустрије.

Председник Иванов је истакао да у години у којој се обележава двадесетогодишњица дипломатских односа двеју земаља, не можемо да мењамо историју, али ни географију.

"„Били смо и остали суседи"“, рекао је Иванов и додао да је те добросуседске односе неопходно појачати економском сарадњом. Председник Иванов, који је допутовао у званичну посету Србији у пратњи двадесетак македонских привредника, заложио се за оснивање Македонско-српског пословног клуба.

Током сусрета, премијер Вучић и председник Иванов сагласили су се да је неоходно појачати сарадњу безбедносних служби у току мигрантске кризе у циљу очувања стабилности, како двеју земаља и региона Западног Балкана, тако и целе Европе.

Двојица званичника разговарала су и о заједничкој туристичкој понуди за трећа тржишта, посебно након изградње деонице ауто-пута Београд-Прешево.

Тема данашњег сусрета био је и положај мањина, како српске у Македонији, тако и македонске у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи