СНС: Пајтић лажима покушава да промени вољу грађана

Лидер ДС-а Бојан Пајтић тврди да СНС спречава формирање власти у Владимирцима, после поновљених избора, а из СНС узвраћају да Пајтић у том месту покушава да ради оно што је радио у Војводини 2008. године - силом, лажима и притсцима покушава да промени изборну вољу грађана, отима мандате и незаконито узима власт за себе.

"Он је данас поново слагао да је у Владимирцима смењена власт, јер је истина да су поједини одборници покушали на силу, мимо Закона и Пословника да преузму управљање општином. Пајтић никако да схвати да кафана није Скупштина општине Владимирци, да гости кафане нису одборници, да се у кафани може формирати само кафанска, а никако скупштинска већина и да кафанска већина може, евентуално, да одлучи око јеловника, или музике, а никако око тога како ће да изгледа локална власт", поручују из СНС.

Како се наводи у саопштењу, лажима које износи, Пајтић покушава да сакрије чињеницу да је у Владимирцима поднето неколико кривичних пријава против људи који су нудили између пет и двадесет хиљада евра онима за подршку Пајтићевој хајдучији и за напуштање одборничког клуба Српске напредне странке.

Ипак, највећу иронију представља то, што власт на силу отима исти онај Пајтић, који је на унутарстраначким изборима у Владимирцима до ногу поражен, наводи СНС.

"И сада он, који не ваља и не треба ни сопственој странци, треба да усрећи грађане општине Владимирци, баш као што је усрећио и децу ометену у развоју, којој је отето милион евра, или оболеле грађане у Војводини, којима је отворио клинику која не ради, али кошта 32 милиона евра", наводи у саопштењу СНС.

У СНС наводе да Пајтић може да понавља своје лажи колико год хоће, али да не може на силу и мимо закона да мења вољу народа исказану на изборима.

"Та времена су прошла падом жутог режима и никада се, на срећу грађана Србије, више неће вратити", закључује се у саопштењу.

Раније данас Пајтић је рекао да је пре десет дана смењена локална самоуправа у Владимирцима и да за то време група људи из приватног обезбеђења спречава легитимно изабране руководиоце општине да раде свој посао.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи