Брнабић амбасадору ОЕБС-а: Ради се стратегија децентрализације

Министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић изјавила је у разговору са шефом Мисије ОЕБС-а амбасадором Петером Буркхардом, да то министарство ради на стратегији децентрализације, пошто поједине надлежности пренете јединицама локалне самоуправе нису дале резултате.

Министарка Брнабић је, како је наведено у саопштењу Министарства за државну управу и локалну самоуправу, истакла да Министарство у сарадњи са Сталном конференцијом градова општина (СКГО) ради на стратегији децентрализације, јер је уочено да поједине надлежности пренете јединицама локалне самоуправе, попут оних у образовању и здравству, нису дале очекиване резултате.

Она је додала, а амбасадор Буркхард се сложио, да су локални савети за безбедност добар механизам који би требало даље развијати у интересу грађана.

Министарка је са амбасадором разговарала и о наставку успешне сарадње Владе Србије и Мисије ОЕБС и о планираним активностима Министарства у наредном периоду, захваливши се на досадашњој подршци.

Брнабић је поручила да очекује да ће успешна сарадња бити настављена и продубљена, а да ће та мисија свакако бити укључена у активности Министарства.

Током разговора посебна пажња је посвећена националним мањинама и унапређењу законских оквира који покрива та питања.

Истакнуто је да су у припреми измене Закона о националним саветима националних мањина и Закона о заштити права и слобода националних мањина.

Планирано је организовање јавних расправа и даље консултације са Националним саветима националних мањина у наредном периоду.

Амбасадор Буркхард је рекао да је квалитетна јавна администрација предуслов за демократизацију друштва и економски напредак.

Он је истакао сарадњу са СКГО на пољу платформе еЛеарнинг и афирмације концепта добре управе и подвукао да је уочио велику посвећеност и ентузијазам локалних службеника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи