Пајтић саслушан због претњи смрћу које је добио

Председник Демократске странке Бојан Пајтић саопштио је да је дао изјаву Вишем јавном тужилаштву поводом претњи смрћу које су упућене њему и Јелени Балашевић и истакао да "говор мржње који емитује Вучићев режим" директно доводи до инцидената, претњи, могућности насиља и атмосфере хајки.

Пајтић је упозорио председника Српске напредне странке Александра Вучића и његове сараднике да ће говор мржње који емитују против новинара, интелектуалаца, уметника, председника и представника ДС, као најважније опозиционе странке, на крају довести до тога да ће неко страдати.

Неко ће страдати као жртва атмосфере коју продукују његови таблоиди у којима се на стотинама страница блате политички неистомишљеници, поручио је Пајтић.

Због тога је важно да атмосфера у друштву буде таква да се омогући демократски дијалог, а нас неће ништа зауставити, уплашити, нити спречити да критикујемо ову и овакву лошу власт, нагласио је Пајтић.

Пајтић је рекао да Србија претендује да буде европска земља и мора једном заувек да раскрсти са праксом у којој је политички противник или неко ко износи критику, смртни непријатељ кога треба "уништити, урушити, изгазити".

Овакве претње, бруталне претње смрћу какве су се догодили Јелени Балашевић и мени говоре у прилог томе да је таква атмосфера неприхватљива и да ствара тензије у друштву које могу изазвати само негативне последице, оценио је Пајтић.

Сигуран сам да ће тужилаштво на професионалан начин урадити свој посао, наводи се у писаној изјави Пајтића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи