Јоксимовићева и Дол о динамици процеса европских интеграција

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић састала се са амбасадором Холандије Хендриком ван ден Долом, који је оценио да се види јасна опредељеност Србије за наставак европског пута, као и да је видљив напредак учињен у реформском процесу.

Јоксимовићeва је нагласила да и нова влада води Србију путем европских интеграција, као важног механизма за свеукупни развој државе.

Како је наведено у саопштењу Канцеларије за сарадњу са медијима Владе Србије, амбасадор Холандије нагласио је да ће његова држава наставити да подржава отварање поглавља на основу испуњености критеријума и током председавања других држава ЕУ, као што је то чинила за време холандског председавања, пружајући сву неопходну помоћ Србији у том процесу.

Говорећи о политици проширења ЕУ, саговорници су оценили да је она важна за стабилност и напредак региона, јер се тиме обезбеђују јединствена правила у погледу демократије, правне државе, људских права али и веће тржиште и безбедније окружење за инвестиције, стоји у саопштењу.

Амбасадор је такође истакао да је Холандија свесна напора које Београд улаже у процес приступања ЕУ, као и да је видљиво ангажовање владе у региону по питању његове стабилности.

Министарка Јоксимовић захвалила је још једном на конструктивном приступу процесу европских интеграција Србије за време холандског председавања ЕУ.

У саопштењу се додаје и да је на разговору било речи о предстојећој динамици процеса европских интеграција, отварању нових поглавља и наставку сарадње између две државе у тој области.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи